БСП и ДПС внесоха в деловодството на Народното събрание искането за вот на недоверие към правителството, заради здравната политика, съобщава КРОСС.

Под мотивите са се подписали 69 народни представители.

„С вотът на недоверие ще изясним къде е разделителната линия на тези, които хем са във властта, хем са в опозиция“, коментира пред журналисти народният представител от ПГ на „БСП лява България“ д-р Емил Райнов. На въпрос дали ще искат оставката на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, д-р Райнов отговори, че вотът е срещу цялото правителство. „Министърът предлага, но МС гласува цялостната политика. Вотът е срещу цялостната политика“, добави д-р Райнов.

„Внасяме вота на недоверие с надеждата той да бъде подкрепен, искаме корекция в провежданата политика, защото тя е вредна за българските граждани“, каза народният представител от ПГ на ДПС д-р Хасан Адемов.

По думите му, вотът на недоверие е форма на диалог между управляващи и опозиция.

„За съжаление крайна форма, но така или иначе надеждата е да има корекция в този сектор. Политиката, която се води, според нас е изключително неправилна, несистематизирана. Командва административният подход, който се налага в продължение на година и няколко месеца и е вреден за българските граждани“, коментира депутатът.

„Не очаквам този вот на недоверие да успее“, каза министърът на здравеопазването Петър Москов. По думите му вотът е внесен след месец спазми. „С цялото ми уважение към народните представители, които са го внесли, ще прочета мотивите и ще кажа аргументите на Министерство на здравеопазването и правителството“, заяви той. Москов посочи, че като чува досегашните аргументи, вотът на недоверие няма да успее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *