Президентът Румен Радев е приел предложението да свика Консултативния съвет по национална сигурност за обсъждане на демографската криза и бедността. Предложението е било направено от лидера на „БСП за България“, Корнелия Нинова, по време на срещата им днес на „Дондуков 2“, съобщи тя.

След консултациите при държавния глава беше потвърдено също, че БСП остава в опозиция.

„Обсъдихме нашата предизборна програма и го уверихме [Румен Радев], че ще бъдем алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Ако направят правителство, ние ще внесем законови предложения, предложения за промени в закони или нови закони, които 100% изпълняват нашите предизборни ангажименти и няма да отстъпим от тях“, посочи председателят на БСП.

„Смятаме, че Обединени патриоти и ГЕРБ отстъпиха от намеренията си както да се направи минималната пенсия 300 лв., така и да растат доходите на хората, затова предложихме на президента Радев да свика КСНС по темите демографска катастрофа и бедност, както той прецени да ги разположи във времето и в поредност“, заяви Нинова.

Лидерът на социалистите коментира, че партията отново е потвърдила позицията си, че също ще търсят и ще подкрепят национално съгласие по външните теми национална сигурност и председателство на ЕС.

Снимка: Фейсбук профил на Корнелия Нинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *