Кандидатът на България за генерален секретар на ООН Ирина Бокова бе номинирана на изборна конференция на БСП-Пазарджик за кандидат-президент на България, пише КРОСС.

Останалите имена за президент и вицепрезидент, посочени от регионалното звено на социалистите бяха евродепутатка Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Румен Гечев, Стефан Данаилов, Мая Манолова и Янаки Стоилов.

Нинова и Гечев бяха сред имената посочени и от БСП-Търново.

„Противно на много внушения в публичното пространство фигурите на българския президент и вицепрезидент са изключително важни в тази ситуация, в която се намира страната, Европа и света. На този пост са необходими хора, които знаят как да защитават националния интерес, а не такива, които поемат външнополитически ангажименти, останали пълна тайна за българското общество“, категорична бе Илияна Йотова. Според евродепутатката една голяма част от ангажиментите, които е поел настоящият президент Росен Плевнелиев, са именно такива и не изразяват държавни, а лични интереси.

Йотова присъства и на изборните конференции на БСП в общините Стрелча, Велинград и Пещера, където местните социалисти номинираха за президент Корнелия Нинова, Илияна Йотова, Костадин Паскалев, Стефан Данаилов, Янаки Стоилов, Мая Манолова и Андрей Пантев.

Още новини на тема Президентски избори България 2016 може да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *