Икономическата комисия в парламента прие на първо четене бюджета за 2017 година, без да обсъжда по същество параметрите му. Очаква се той да бъде разгледан в четвъртък в пленарна зала, въпреки оставката на кабинета, предаде КРОСС.

Одобряването на проектозакона за Бюджет 2017 обаче е под въпрос, което притеснява бизнеса в страната. Според министъра на икономиката Божидар Лукарски, неприемането му ще доведе до множество проблеми. Това поставя под въпрос плащанията към бизнеса, коментира Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал.

Ако не бъде приет бюджетът, би следвало да се прилага бюджетът за 2016 г. Разходите ще бъдат лимитирани, което на практика ще блокира разплащането с бизнеса, поясни Иванов.

Според ресорният министър Николина Ангелкова един от секторите, който със сигурност ще пострада, е туризмът.

Със сигурност ще има сътресения. Надявам се те да бъдат с минимална скала и да не се отразят толкова много и успехът, който постигнахме това лято, да се отрази и за следващото лято, дори и не с този обем, допълни тя.

Като цяло депутатите и бизнесът изразиха мнение, че е по-добре да има закон за бюджета за 2017, отколкото да се работи с тазгодишния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *