Buick показа новия LaCrosse по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис . Автомобилът идва с  много свеж дизайн и доста по-малко килограми. LaCrosse е базиран на новата платформа GM P2xx, върху която ще бъде конструиран  и следващият Chevrolet Impala. Новата модулна конструкция е спомогнала големият седан да редуцира теглото си с около 140 кг в сравнение с предшественика.

С дължина малко над 5 метра, широчина 1,86 м и височина 1,46 м  LaCrosse наистина е огромен. С междуосие от 2,90 метра, той може спокойно да приюти 5 пътници и 402 литра багаж. По-дългото междуосие и изопнатата форма придават на LaCrosse по-динамичен вид. За това допринасят също и новите знакови линии по фланговете.

Задните калници са леко издадени, капакът на багажника е украсен със сплитер. Фронтално Buick грабва с хромираната си радиаторна решетка с активни въздушни клапи и ново конфигурирани фарове. Хромираните акценти върху каросерията придават луксозен привкус. Колелата са с диаметър 18 и 20 цола.

gallery-1448282179_big

Единственият двигател на Buick LaCrosse е 3,6-литров V6 с директно впръскване, променливи параметри на газоразпределението и селективна деактивация на цилиндрите с 309 к.с. и 363 Нм въртящ момент в комбинация с осемстепенна автоматична  трансмисия. Базовата версия е с предно предаване, съществува и опция LaCrosse, която е със задвижване на всички колела.

gallery-1448282183_big

По отношение на системите за подпомагане, LaCrosse е добре оборудван: система за аварийно спиране, разпознаване на пешеходците, асистент за оставане в лентата на движение, паркинг асистент, адаптивен круиз контрол, предупреждение за сблъсък и камера за задно виждане, всичко това е в помощ на водача. Buick LaCrosse подчертава луксозното си изпълнение с електрически регулируеми, вентилирани кожени седалки, с двузонов климатик, аудио система Bose, инфотейнмънт система с 8-инчов сензорен екран и комуникация със смартфон, Head-up дисплей, индуктивна зарядна станция за мобилни устройства и свободно конфигурируем дисплей в кокпита.

Новият Buick LaCrosse ще зарадва почитателите си през лятото на 2016. Цените все още не са обявени.

Източник: ams.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *