Работна група подготвя процедурата за кандидатстване на България в т.нар. „чакалня“ на еврозоната, заяви служебният премиер Огнян Герджиков. Той изрази мнение, че за страната ще е от полза, ако влезе по-бързо в еврозоната.

„Това е нещо, което много ми се иска. Водят се преговори по този въпрос. Това е политически въпрос. Иска се лобиране в Брюксел. Има хора, които вече го правят. Единственото лошо е, че към днешна дата нямаме еврокомисар,“ каза Герджиков, цитиран от БНР.

Според служебният министър-председател федерализмът е бъдещето на Европейския съюз. Герджиков коментира, че от петте сценария, представени в „Бялата книга“ на председателя на Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер, той би желал много да се случи „вариантът за една глобална Европа, за една федерация, което, аз признавам, е моя мечта.“

„Аз съм отявлен глобалист. Смятам, че бъдещето на Европа е именно във федерализма, защото иначе Европа не може да се противопостави на големите икономики,“ допълни той.

Снимка: МС

2 коментара за “Герджиков: Работна група подготвя България за процеса по приемане на еврото

 • 5 март 2017 в 09:03
  Permalink

  поредното обиране двойно по бедни

  Отговор
 • 5 март 2017 в 10:35
  Permalink

  Европейският съюз прилага неправилно управление на Еврозоната.
  В обстановка на сегашната държавна грешка европейците, колкото повече работят за постигане на обществен икономически растеж, толкова по-силен потенциал за множество стопански кризи се развива и съпътстващите злини са по-болезнени.
  Европейската комисия не зачита допусканата грешка и европейците са със съдба на жертви и съпътстващи болезнени щети.
  Мнозина очакват Европейската централна банка (ЕЦБ) да е спасител от съвременни щети. Те са със заблуда. ЕЦБ не може да предотврати актуални загуби, защото не е с необходимата компетентност.
  При запазено неправилно управление на Еврозоната – злините се уголемяват.
  Същественото за спасение на Европейския съюз от актуални злини е прилагане на правилно управление на Еврозоната.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *