22-ма участници ще се борят за титлата “Най-ефективен шофьор на камион” на българския финал на традиционното състезание Optifuel Challenge 2017. Решаващата надпревара ще се проведе на 22 юни в района на Разлог и Банско по трасе с държина 34 км.

Шофирането ще се проведе паралелно на два състезателни камиона Renault T 480 13L OPTIFUEL с ремаркета, които пристигат у нас специално за надпреварата от централата на Renault Trucks във Франция. Представянето ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от системата Optifuel Infomax.

Голямата награда, предвидена от организаторите от Renault Trucks, е камион Renault Гама Т с полуремарке Schmitz Cargobull за безвъзмездно ползване от 3 месеца. Шампионът на България получава и правото да представлява страната ни на големия международен финал в Испания през октомври.

Финалистите бяха определени в серия от предварителни квалификации, проведени в 8 града в България – София, Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Димитровград, Пловдив и Благоевград. За всяка от локациите бяха излъчени по двама шофьори с най-добър резултат и така се формира групата от 16 финалисти. Освен тях до националния финал достигнаха и най-добрите участници във вътрешнокорпоративните предварителни кръгове, които се проведоха в големи транспортни компании, работещи с камиони Renault. Така общият брой претенденти за титлата Най-ефективен шофьор на камион у нас тази година достигна близо 250.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се включват над 2500 участници от 30 държави. Според регламента националните състезания излъчват 30 шампиона, които ще премерят уменията си по икономично шофиране на големия финал през октомври в Испания. Там българският представител ще има шанс да спечели и голямата награда – интелигентният и икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Големият финал в Испания ще се проведе в две части. В първия кръг участниците ще трябва да решат тест, който проверява знанията им свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза те ще трябва да ги демонстрират и на практика по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel. Победителят ще бъде определен на база комплексна оценка на постигнат нисък разход на гориво и поддържане на ефективна скорост.

 

Ето и списък с финалистите: 

 1. Тони Цветанов
 2. Данаил Стефанов
 3. Пламен Иванов
 4. Красимир Николов
 5. Михаил Русанов
 6. Росен Матеев
 7. Петър Минков
 8. Иван Иванов
 9. Ивайло Денев
 10. Асен Иванов
 11. Тошко Тодоров
 12. Петко Петров
 13. Любомир Койнарски
 14. Любомир Ценков
 15. Делян Христозов
 16. Стефан Памуклийски
 17. Николай Николов
 18. Пламен Иванов
 19. Християн Ангелов
 20. Милко Райков
 21. Петър Петров
 22. Таньо Танев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *