България е спечелила приз за най-привлекателна аутсорсинг дестинация за бизнес услуги и информационни технологии, съобщава пресцентърът на Министерство на икономиката. Наградата беше връчена от британската Национална аутсорсинг асоциация вчера на официална церемония на годишните награди в Лондон. Призът беше получен от ръководителя на Службата за търговско икономически въпроси на България в британската столица Тоня Койчева.

България спечели приза в конкуренция със Словакия, Южна Африка и Шри Ланка. Страната ни е номинирана за трета поредна година, като привлекателна дестинация за реализиране на инвестиционни проекти в областта на информационните технологии и бизнес услугите. Българската фирма „Скейл фокус“ също получи приз в категорията „Доставчик на годината“.


Британската Национална аутсорсинг асоциация е създадена преди 28 години с цел оказване на съдействие за развитие на индустрията и максимизиране ефективността от аутсорсинга. В организацията членуват 300 водещи мултинационални компании и 18 000 индивидуални членове. През месец октомври България беше наградена и от Европейската аутсорсинг асоциация и обявена за водеща дестинация за 2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *