Гала церемонията по връчването на .eu Уеб Наградите 2017 г. отличи петте най-забележителни .eu или .ею уебсайта.

Както през последните три години в края на ноември, така и тази година гала събитието .eu Уеб Награди привлече вниманието на .eu общността и индустрията на домейн имената. Жури от европейски представители избра най-добрите уебсайтове измежду 15-те финалисти, номинирани в пет категории. Победителите на #2017euWA бяха разкрити по време на .eu Уеб Награди гала церемонията, която се проведе 21-и ноември в Театър Водевил в сърцето на Брюксел, Белгия.

Победителите и специалните награди представляват една еклектична група, която произлиза от целия Европейски Съюз, включително България (Krina.eu) в категория Лидери, Латвия (Muniocandela.eu и Letthejourneybegin.eu), Швеция (Greenworks.eu), Германия (Smr-project.eu), Белгия (Dourfestival.eu) и Полша (Biotrem.eu).

Българският Еврокомисар за „Цифрова икономика и цифрово общество“ Мария Габриел заяви: „Изборът на име на домейн с .eu е не просто избор на разширение за даден уебсайт, а избор да бъдеш възприет като европеец, да вярваш в основните ценности на европейската култура, да си наясно, че Европа е и ще продължи да бъде етикет за качество на световно ниво.”

Годишните .eu Уеб Награди, които се провеждат за пръв път през 2014 г., представляват онлайн конкурс, в който уебсайтове с .eu и .ею домейн имена могат да бъдат номинирани и имат възможността да спечелят награден пакет, който да допринесе за повече надеждност и видимост на техните онлайн дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *