Председателят на парламента Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на форум на партията в НДК.

За кандидат вицепрезидент беше издигнат вицеадмирал Пламен Манушев.

„От всички неща, които изредих, важни за президентството, тя разбира най-много като юрист, парламентарист, от години познаващ цялото законодателство, което е минавало в България и което следва да мине. Сиреч, тя и сега изпълнява тази функция – да работи с всички партии и съответно да дава своя глас „за“ или „против“. Така че в това отношение аз не виждам кой е по по-подготвен,“ заяви премиерът.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи Цачева като „човекът, който има собствено мнение, може да го отстоява и това е човекът, който влизайки в пленарна зала, може да успокои всички страсти на политическо противопоставяне.“

Цветанов коментира и кандидатурата на вицеадмирал Манушев: „Това е човек, който е отговорен и човек, който може да защитава националните интереси на Република България е неговите качества и да подпомага дейността на бъдещия президент на България.“

„Ще бъда гарант на Българската конституция, с г-н Манушев ще отстояваме националния интерес на България,“ заяви Цецка Цачева, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Благодаря за доверието. Наистина много благодаря. Аз бързам да кажа – нямам илюзии, и в живота, и в политиката – доверие се дава от приятели, от съмишленици, но доверието се отстоява и защитава,“ коментира Цачева.

По думите й президентът на републиката олицетворява единството на нацията. „В отношенията с гражданите и юридическите лица, във функционирането и взаимодействието на конституционните органи в международната политика. Вече се каза, че трябва да си изберем дали на битка или на състезание тръгваме. Аз не тръгвам на битка, аз тръгвам на състезание, в което ще победи избраният от българския народ, избраната кандидат-президентска двойка от българските граждани и защото всички ние заедно работихме в последните години в интерес на българските граждани ще продължим да работим в интерес на българските граждани, аз вярвам, че победата ще бъде наша“, заяви Цачева.

Тя заяви, че ще се отнася с уважение към всички участници в това състезание. „Надявам се на състезание на идеи за България. Аз ще дам всичко от себе си, от другите ще взема най-доброто“, коментира кандидатът на ГЕРБ за президентския пост.

„Знам какво е баланс, знам какво е отговорност. Мога да постигам съгласие, мога да туширам конфликти, мога да взимам решения“, заяви тя и посочи, че няма да отваря пропаст, а ще гради мостове.

„В Съединието е идеята за единението“, добави Цачева.


За мен е чест да съм част от кандидат-президентска двойка със силната фигура на госпожа Цачева, коментира по повод на номинацията си за вицепрезидент Пламен Манушев, цитиран от БНР.

Той очерта и целите си: „Като вицепрезидент ще помагам на върховния главнокомандващ  да укрепим сектора „Сигурност“. Ще работя за модернизацията на Българската армия, за  издигане статута на жените и мъжете в униформа, за запазване ни възраждане на славните традиции в Българската армия, за връщането на духа на българския войник и на българската нация.“

Още новини на тема Президентски избори България 2016 може да прочетете тук.

Снимка: Отляво надясно – Цецка Цачева, вицеадмирал Пламен Манушев, Лиляна Павлова; Източник: Facebook страница на ПП ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *