Чешко-словашки консорциум ще поеме управлението на тол системата в Чехия от декември тази година. Ще се наложи подмяна на бордовото оборудване. Вече можете да се регистрирате за новата система през DKV Euro Service.

Настоящият тол оператор – Kapsch, ще поддържа системата до края на месец ноември. През последния месец на годината, Чешко-словашкият консорциум (обединяващ CzechToll и SkyToll) ще поеме работата по управление на мрежата.

От 2 септември вече в възможна и регистрацията в системата чрез DKV Euro Service. Препоръчително е това да се направи възможно най-скоро. Чешката тол мрежа ще работи и с UTA машинки.От 2021 г. и електронни винетки за магистралите

Шофьорите на превозни средства до 3.5 т, каращи по чешките магистрали, са задължени да купуват винетки. Последните могат да бъдат за период от 10 дни, месец или година и се поставят на предното стъкло на автомобила или буса.

През 2021 година обаче ще влезнат в сила някои промени. Традиционните стикери ще бъдат заменени с електронни винетки. Поправката към закона беше подписана миналия вторник от президента Милош Земан. Властите обещават, че цените на винетките ще останат непроменени.

Снимка: Wikimedia Commons

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *