„Да, България!“ ще се яви на изборите в коалиция със Зелените и партия ДЕОС като днес ще бъде завършена регистрацията за парламентарните избори. Това каза днес пред БНТ лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов.

Той благодари на двете формации за поканата им и за това, че са се съобразили с желанието коалицията да е под името „Движение Да, България“.

Иванов коментира и жалбите срещу регистрацията на партията. По думите му съдът ще ги отхвърли, защото те са фалшиви и недопустими.

„Цялото възникване на партията беше съпроводено от атаки. В последните месеци един политик се посвети изцяло на опити да заглушава и атакува всяка наша стъпка. Бареков. В деня на нашето учредително събрание, той опита да организира друго събрание, което да отклони общественото внимание от това, което ние правим. Предприе стъпки да смени името на съществуващата си партийна структура с такова, което наподобява нашето име,“ каза лидерът на „Да, България!“.

Още по темата:

„Да, България!“ ще се опита да събере подписи за явяване на изборите в коалиция

Само за 16 часа вчера бяха събрани над 20 000 подписа, макар за регистрацията в ЦИК да са необходими 2500.

Христо  Иванов открои факта, че повече от половината от тези подписи са събрани извън в София – в 30 града и 38 пункта.  В събирането им участваха над 200 доброволци, а над 1000 граждани дойдоха да се подпишат в офиса на партията в София. „Да, България!“ доказа, че е станала национална партия за един ден, заяви Иванов.

Партията „си поставя много конкретни цели. Това е единствената партия, която не само говори за борба с корупцията и съдебна реформа, но има капацитета и волята, и хората, които са доказали, че могат това нещо. За мен няма съмнение, че интересите, които се крият зад тези действия с жалбите са тези за запазване на корупционното управление в България“, коментира още той.

На снимката: Христо Иванов, председател на „Да, България!“. Източник:  dabulgaria.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *