Партия „Да, България!“ излиза днес (7-и февруари) по улиците на София, за да се опита да събере над 3000 подписа само за ден и да се яви на изборите като коалиция „Движение Да България“.

На извънредно заседание Националният съвет реши да приеме предложението на Зелените за влизане в преговори за коалиция за участие в изборите. Зелените са доказали, че с принципност и последователност отстояват обществения интерес, за реформата на правораздавателната система, защитавайки българската природа от мафията и олигарсите, се казва в официално съобщение на партията. Водят се преговори и за другия партньор в коалицията.

Подписи ще се събират от 8 часа в Бизнес парк (на езерото) в кв. Младост 4 и в подлеза на Софийския университет. От 11.30 ч пред Съдебна палата (ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Алабин“) и метростанция „Сердика“ също ще има пунктове за събиране на подписи.

Припомняме, че в понеделник БНР съобщи, че срещу регистрацията на партия „Да, България!“ са подадени три жалби в Софийския градски съд. Една от жалбите е била подадена от Вера Асенова, която е член на партията. Тя обаче заяви, че не е правила подобно нещо и днес ще оттегли подадената от нейно име фалшива жалба срещу регистрацията на ПП „Движение Да България “ и ще сезира прокуратурата за предприемане на незабавни действия за откриване на извършителите. Партията смята, че и трите жалби са фиктивни, но въпреки това ще попречат на „Да, България!“ да се яви самостоятелно на изборите, каквото беше намерението и, защото дори ВКС да ги отхвърли, това ще стане след крайния срок, който Централната избирателна комисия е определила за регистрация за участие на предсрочните парламентарни избори.

На снимката: Христо Иванов, председател на „Да, България!“. Източник:  dabulgaria.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *