Испанската полиция Guardia Civil в община Вера, Алмерия, е хванала в данъчна измама, която се е осъществявала след модифициране резервоарите за дизелово гориво на камиони.

Във фейсбук страницата Asociación Huérfanos, AA Alumnos y Profesores Colegios de la Guardia Civil са публикувани и снимки на направените промени, благодарение на които са осъществявани манипулациите.

На 2, 3 и 13 този месец служителите на органите на реда са засекли при проверка няколко камиона s преправени резервоари на магистрала А-7 между Антас и Хуерцал Овера. 

По специално, резервоарът е бил разделен на две. В по-малката част е сипвано нормално гориво, а в другата дизел тип B, който има по-нисък акциз.

В Испания има три основни типа дизелово гориво: A, B и C. Те са на различни цени, в зависимост от акциза, който се плаща за тях.

Дизелът тип А не подлежи на намалена данъчна ставка. Той се използва от превозвачите, които от своя недоволстват от по-високата му цена.

Дизеловото гориво тип В се използва от трактори и селскостопанска техника, а също и в авиацията и корабоплавателния сектор. Това гориво е с по-нисък данък тъй като правителството смята, че е необходимо да се насърчават селскостопанските и риболовните дейности. Съответно, дизел тип С се използва основно в отоплителните системи и двигатели за промишлена употреба. Той също е по-евтин от Тип А, за да се стимулира индустриалната дейност.

По закон използването на различните видове дизелово гориво за дейност, различна от упоменатата за тях, е незаконно и се санкционира строго от властите.  

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *