Съботният ден започва с интересни истории за две 9-годишни момчета, в които страстта към камионите се е появила от крехка детска възраст.

Първата история идва от Рио де Жанейро, където полицията спря камион, с капацитет за транспортиране на 42 тона товар, управляван от 9-годишно момче. В момента, в който тежкотоварната машина е била спряна, бащата се е опитал да смени място с малкия си син, но не успява.

45-годишният шофьор на камион е трябвало да транспортира товар за супермаркет. В полицията той е обяснил, че синът му е бил във ваканция и той е решил да го вземе със себе си по време на пътуването. Той признал и очевидното за полицаите, че е предал управлението на камиона на сина си.

За това нарушение собственикът на тежкотоварната машина е бил глобен и ще бъде изправен пред съда по обвинение, че машината е била карана от лице, което не е квалифицирано. Наказанията за подобно прегрешение в Бразилия варират от лишаване от свобода за период от 6 месеца до 1 година, или солидна глоба.

Историята ни от Франция няма криминална отсянка, но отново е свързана с 9-годишен ентусиаст зад волана на камион.

Мариус е момче, което не знае как да кара колело, но за сметка на това се чувства като риба във вода зад волана на 33-тонен камион. За първи път той има досег с големите машини, когато е едва на 4 години, благодарение на брат му и баща му – професионален шофьор. И това явно е любов от пръв поглед.

Ако не практикува различни маневри на тежкотоварното превозно средство на паркинга на транспортната фирма на баща си, Мариус следи новините и събитията в множество групи и сайтове на фенове на камиони. И не само ги следи, той е активен участник в дискусиите.

Не е изненада, че най-голямата му мечта е да стане на подходяща възраст, за да получи легално разрешение  да кара камион.

Пожелаваме му мечтата му да се сбъдне (ако видеотата не се показват, вижте тук и тук).

Видео: YouTube, LeGamin Routierdu13

Източник: Flickr, NotrucksNolife

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *