Полицията в Хесе предупреди за множество случаи на фалшиви полицейски пътни проверки.

Миналият четвъртък, около 15 часа в зоната за почивка на Wetterau West (Ober-Mörlen), фалшиви полицаи са взели 900 евро от 26 годишен шофьор на бус от Полша, по време на случайна проверка. Дегизираният като полицай мъж изчезва бързо след това, заедно с приятел, в сив Volkswagen Passat. Шофьорът на буса разбира, че е бил измамен, само след като при него идват истински полицаи, които показват баджовете си и се легитимират, пише германският портал presseportal.de.

Според предварителни данни на полицията става дума за група измамници, вкл. две жени и двама мъже, които карат споменатия вече модел Volkswagen.

През същия ден жертва на измамата на дегизираните като полицаи мъже става и 50 годишен шофьор на камион. Инцидентът се е случил  на паркинга „Pfahlgraben” (Pohlheim) на A45 към Дортмунд.

Полицията се опитва да установи дали и двете кражби са дело на едни и същи хора.

Както става ясно, фалшивите полицаи действат от месец април, или поне е бил подаден първият сигнал.

В средата на април при странноприемницата „Am Rehberg” на магистрала A 45 близо до Херборн в Lahn-Dill (Hesse), турски шофьор на камион се е сбогувал с 2 000 евро.

До разрешаване на случая, местната полиция в Хесе моли шофьорите да бъдат особено внимателни. В случай на съмнение по отношение на представените от полицаите документи, се обаждайте на  телефон 110, за да идентифицирате служителите на реда.

Снимка: Pxhere

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *