Служебният министър на икономиката Теодор Седларски (на снимката отдясно) и служебният заместник-министър на енергетиката Константин Делисивков  (на снимката отляво) заедно с ръководствата на Българска фондова борса-София и Централен депозитар дадоха официален старт на инициативата „Ден за акции“.

Те откриха тържествено борсовата сесия тази сутрин и изразиха подкрепата си за активно участие на индивидуалните инвеститори на капиталовия пазар в България.

„Денят за акции“ се наложи като инициатива за стимулиране участието на индивидуалните инвеститори на фондовата борса. Работата за подобряването на финансовото знание и инвестиционната култура в страната ни, обаче е процес, който изисква системни и целенасочени усилия. Затова водим последователна политика в тази посока и инициативата е само част от нея.“, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

Днес всички индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитаря и участващ в инициативата инвестиционен посредник. Специалната възможност ще важи при до 15 въведени и изпълнени на 16 март поръчки на физическо лице с обем не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка.

18 инвестиционни посредници участват в третото издание на инициативата на Българска фондова борса-София и Централен депозитар „Ден за акции“.

Повече за инициативата може да научите на сайта на БФБ-София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *