Дистрибуторът на карти за гориво DKV разшири още обхвата им. Транспортните компании, използващи тези карти сега могат да ги използват на още няколкостотин бензиностанции в Италия и Швейцария.

Подобно на UTA, DKV постоянно разширява мрежата си от бензиностанции, на които може да се използват техните карти за гориво. По специално германският дистрибутор е добавил към списъка си 200 бензиностанции Eni в Италия и още 175 TamOil в Швейцария.

Горивото допринася за над 1/3 от разходите на превозвачите. Съвсем логично е постоянно да се търсят начини за намаляването им.
За всяка компания, притежаваща повече от 1-2 превозни средства, първият избор би бил използването на карти за гориво. По-евтиното гориво обаче не е достатъчен фактор за това да се намалят разходите по това перо. От особено значение е дали шофьорите карат икономично. Друг важен момент е правилната поддръжка и товарене на камиона. Правилното натоварване на гумите минимизира коефициента на триене, а добавянето на спойлери ще подобри аеродинамиката. Не на последно място по важност е правилната грижа за двигателя на камиона, свързана с редовна смяна на масло и използване на по-хубаво гориво. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *