Винаги обичаме да отразяваме новините, които ще накарат хората да се усмихнат и да повярват, че добри жестове се случват. В този случай, историята ни идва от Великобритания.

Камион, принадлежащ на фирмата Gregg’s Bakery (както подсказва името, се занимават с производство на тестени храни и сладки), наскоро беше блокиран на път M1, поради неблагоприятни пътни условия заради лошото време.

Тъй като за товара, състоящ се от много пастички и други сладки изкушения, е съществувал реалният риск да не достигне крайната си дестинация при оптимални температурни условия заради забавянето, на шофьора на камиона (Джон Гоуинг) му хрумва страхотна идея.  

Източник: GreggsVerified account,@GreggsOfficial

След като камионът в продължение на часове се премества с едва 10 метра в час, Гоуинг се обажда в централата на компанията и предлага да раздаде безплатно сладките, които превозва, на останалите шофьори, намиращи се в задръстването по това време.

Представителите на фирмата се съгласили без възражения. Гоуинг веднага започнал да раздава пресните сладки на шофьорите като други негови колеги се включили да му помагат.

Източник: Matt BowmanVerified account,@PIGEON_MATT

Представителите на Gregg’s Bakery коментираха за BBC, че са много доволни как техният шофьор се е справил в ситуацията: „Надяваме се този жест да е направил деня на тези шофьори по-добър.“

Ние, от BEPnews, пък се надяваме, че по-често ще научаваме за подобни добри новини, за да ги разказваме на читателите си. Вярваме искрено, че доброто е заразно.

Снимка: Matt BowmanVerified account,@PIGEON_MATT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *