Подразделението Ram, което е част от концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и се е специализирало в разработката на пикапи, смята да разшири своя предмет на дейност, като пусне огромен всъдеход. Той ще се конкурира с лидерите в този клас Chevrolet Suburban/GMC Yukon XL и Ford Expedition, съобщава Automotive News.

Идеята за направата на подобен автомобил е на шефа на концерна Сержио Маркионе, като тя е била изложена по време на конференция, посветена на финансовите резултати на автомобилния производител. Ако проектът получи „зелена светлина“, то той ще бъде стартиран още в началото на 2016 г.

Любопитното е, че FCA работи и върху създаването на пълноразмерен SUV под името Grand Wagoneer. Неговата цел ще бъде да се конкурира с Range Rover както по лукс, така и по поведение на пътя. Според Маркионе, който в началото на следващата година трябва да обяви новата корпоративна стратегия на концерна, няма никаква опасност двата бъдещи всъдехода на компанията да си пречат един на друг при излизането на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *