Днес македонският парламент ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България. Документът, който беше подписан от правителствата на Македония и България на 1 август 2017-а година, беше приет с 61 гласа за и 1 въздържал се. В гласуването не се включиха депутатите на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ.

Министерството на външните работи на страната ни публикува изявление на сайта си, с което приветства решението на парламента на Македония.

С този акт се потвърждава волята за изграждане на добросъседски отношения, които са важен елемент от европейската перспектива на всички държави от Западните Балкани”, се посочва в текста.

И още: „Република България ще продължи да бъде активна в подкрепата си за европейската интеграция на Република Македония. Това е стратегически избор на нашата държава, залегнал и в приоритетите на българското Председателство на Съвета на ЕС.

Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Македония е основан на споделени европейски ценности, които правят региона по-единен и по-силен.

Снимка: МС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *