Пари няма да загубим, В средата на програмния период е много рано да говорим за загуба на европейски средства, коментира вицепремиерът Томислав Дончев за предаването „Преди всички“ по БНР.

„На всички самоунизителни коментари, които бяха правени през годините, приключихме стария програмен период с почти 98% плащания, което е нелош резултат дори за стара държава-членка. Системата натрупа доста опит и България вече знае какво да прави“, каза той.

По отношение на т.нар. „предварителни условия“, които са част от кохезионната политика, обвързваща европарите с реформи в различни сфери, Дончев заяви, че страната ни досега е успяла да „затвори и отчете пред ЕК 39“ от общо 45. По останалите 6 също е свършена много работа и според вицепремиера оставащият двумесечен срок за отчитане пред Европейската комисия „би трябвало да бъде достатъчен“.

Томислав Дончев коментира и Закона за концесиите. Той заяви, че не разбира притесненията на държавния глава и, че според него няма смисъл да се пише нов закон, тъй като наличният е продукт на половин година работа на широк кръг експерти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *