Предизборният щаб на ПП ДОСТ остро критикува решението на Централната избирателна комисия, с което се спира предизборния клип на партията и се налага глоба на лидерите и.

Мотивът на ЦИК е абсолютно несъстоятелен и повече от скандален. „Накърняване на добрите нрави“ е, че „във въпросния клип… наистина се разпознава Негово Превъзходителство посланикът на Р Турция в България г-н Сюлейман Гьокче“, пише в Решението си ЦИК.

След хилядите, които почитат паметта на героите от съпротивата срещу комунистическия режим и жертви на Възродителния процес, е посланикът на Р Турция, приела „депортираните“ от тоталитарна България турци и мюсюлмани.

Кое собствено „накърнява добрите нрави“ и кои „добри нрави“ са накърнени?,“ пише в изявлението на сайта на ДОСТ.

Централната избирателна комисия, след като извърши служебна проверка на предоставения видео материал, безспорно установи, че във въпросния клип и в указаното време наистина се разпознава Негово превъзходителство посланикът на Република Турция в България г-н Сюлейман Гьокче…

Централната избирателна комисия приема, че включването на Негово превъзходителство посланикът на Република Турция в Република България г-н Сюлейман Гьокче в агитационния материал на КП „Обединение ДОСТ“ като лице – представител на чужда държава, е нарушение на изискването на чл. 183, ал. 4 от ИК – накърняване на добрите нрави,“ обяснява в решението си ЦИК.

„С това си Решение ЦИК не се ли „грижи“ за националистическите страсти в българското общество и съгласно кое страстите от преддемокрацията са нрави в гражданското общество на евроатлантическа България,“ питат от ДОСТ и допълват, че ще обжалват решението на ЦИК.

Цялото решение на Комисията може да прочетете тук.

А ето и клипът на партия ДОСТ:

Снимка: Facebook на Лютви Местан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *