Европейският съюз изживява „критични времена“ и всички негови членове трябва да изоставят себичните си интереси, за да се справят заедно с проблеми като имиграцията и тероризма.

Това заявиха снощи в съвместна декларация шестте страни основателки на ЕС, съобщава БНР, позовавайки се на АП и Ройтерс.
Външните министри на Германия, Франция, Италия, Белгия, Люксембург и Холандия се срещнаха в Рим, където през 1957 година бе подписан договорът, предшестващ настоящия ЕС.
Обезпокоени сме за състоянието на европейския проект,  се казва в изявлението на министрите. Те заявиха, че се чувстват особено отговорни за съдбата на Общността, тъй като те са представители на държавите, положили основите и.
Безпокойството на министрите не е необосновано на фона на кризата с големия наплив на мигранти в Европа, както и желанието на голяма част от британците Великобритания да излезе от Европейския съюз. Предстоящият референдум в Обединеното кралство ще покаже дали желаещите да се отделят от Общността ще надделеят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *