Автоматизирана трансмисия Easy-R бе лансирана в края на 2015 г. с бензиновия двигател TCe 90 Stop&Start на Dacia.

Сега, на същата цена, първата автоматизирана трансмисия на Dacia може да бъде поръчана с дизеловите версии dCi 90 на Logan, Sandero, Sandero Stepway и Logan MCV (в зависимост от пазара).

За да комбинира надеждност и по-ниски експлоатационни разходи, напълно новият дизайн на тази автоматизирана трансмисия се базира на електро-механична, а не на хидравлична технология. За да гарантира най-високото качество, скоростната кутия Easy-R премина изпитания, еквивалентни на 750 000 км тестове в реални условия, и всяка кутия е обект на внимателна проверка след сглобяване.

Надеждна и достъпна, автоматизираната трансмисия Easy-R елиминира нуждата от педал за съединителя и е калибрирана така, че да оптимизира удоволствието от ежедневното шофиране, особено в натоварен трафик и населени райони. Смяната на предавките е плавна докато функцията за бавно придвижване е идеална, както за маневриране, така и в задръствания – само вдигате крака си от педала на спирачките. Системата също задържа автомобила на място, за да улесни потеглянето по наклон.

Easy-R е много по-конкурентна в ценово отношение спрямо конвенционалната автоматична трансмисия и предлага много ниски експлоатационни разходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *