Европейската комисия започна днес анти-дъмпингови разследвания, за да определи дали е имало дъмпинг на цените при вноса на стоманени продукти в Европейския съюз.

Ако се окаже, че случаят е такъв, Комисията ще предприеме мерки да предпази европейската индустрия от вредните ефекти на нечестната търговия.

Трите стоманени продукта, които са обект на разследването са безшевни тръби, тежки плочи и горещо валцувани плоскости, с произход Китай.

В допълнение към трите разследвания, в друг случай, засягащ стоманен продукт, Комисията реши да наложи временни антидъмпингови мита върху стоманени студено валцувани плоскости от Китай и Русия.

С днешните решения ЕС вече има общо 37 търговски защитни мерки, свързани с внос на стоманени продукти, а 9 разследвания все още не са приключени. ЕК също предлага да бъдат модернизирани инструментите за защита на търговията в Общността.

Въведените мита върху студено пресованата стомана варират между 13.8% и 16% за китайските компании и между 19.8% и 26.2% за руските фирми.

Във връзка с новите разследвания, Комисията ще събира информация от китайски износители, европейски производители и вносители, както и индустриални потребители, за да определи дали анти-дъмпинговите мита трябва да бъдат приложени в следващите месеци или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *