Руската компания КАМАЗ, съвместно с Drive Electro, са създали нов проект на електрически автобус – КАМАЗ-6282. Представянето на превозното средство се състоя по време на технически съвет в Подолск, на който присъстваха специалисти от „Мострансавто“ и представители на различни производители, вкл. „ГАЗ Груп“, “Scania Русия“, „ZF Руссия“, МАЗ и др., се съобщава на сайта на Ростех.

От „Мострансавто“ съобщиха, че електробусът е в процес на бета тестване. КАМАЗ-6282 може да измине 100 км с едно зареждане, коментира инженерът Виктор Халзов. Докато първият електробус, който беше създаден от компанията, може да се презарежда само през нощта, тъй като му е отнемало много време, то новият модел има нужда само от 15 минути зареждане, допълни Халзов.

Не се планира пътниците да плащат по-висока цена за возене в новия автобус. Моделът е с нисък под и е пригоден за пътници с ограничена подвижност. Оборудван е с видеокамери и сателитна навигация. В него ще има 24 места за сядане, а общият му капацитет е 85 пасажери.

Снимка: Ростех

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *