Създаването на електромобили е реалност, от която автомобилните производители не могат да избягат, включително и тези в луксозния сегмент. Tesla е на гребена на вълната със своите модели S и X, които могат да се видят и по българските пътища. “Стари кучета“ като Mercedes, Audi и Porsche разработват електрически коли и вече се доближават до пускането им в движение.

Британският автомобилен производител Bentley няма намерение да изостава от тенденциите и обмисля пускането на напълно електрически SUV. Компанията е под шапката на Volkswagen Group, които планират да пуснат 25 електромобила до 2025 година, следователно не е изненадващо, че ще трябва да допринесе за общата цел.

Новината за „наелектризирането“ на Bentley беше съобщена от главния изпълнителен директор на компанията в Португалия при пускането на модела Continental Supersports.

Bentley няма да се опитва да създава електрически опции за съществуващ свой модел. Вместо това ще създаде напълно нова кола, която ще бъде по-малка по размери от Bentayga. Като се има предвид, че Bentayga струва около 230 000 долара, едва ли новият SUV ще струва по-малко.

Други марки под шапката на VW също скоро ще пуснат напълно електрически SUV-ове, вкл. e-tron Quattro от Audi, приличащ на Cayenne SUV от Porsche, който ще използва двигател, разработен за Mission E. Дори Lamborghini планира да пусне еко версия на очаквания Urus.

Всички тези електрически луксозни коли се очакват през следващите 2-3 години, така че и версията на Bentley едва ли ще бъде пусната преди 2020 година.

Снимка: Bentley

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *