Електрическите самолети са на практика несъществуваща технология, но това може да се промени съвсем скоро, ако Елон Мъск реши да вложи пари и време в подобна концепция.

По време на изненадваща въпрос-отговор сесия, по време на церемонията по награждаване на победителите от състезанието Hyperloop Pod в Texas A&M, главният изпълнителен директор на Tesla Motors и SpaceX отговори на няколко въпроса, сред които и каква е следващата му страхотна идея.

„Мисля малко повече за вертикално излитане и кацане (VTOL) на електрически самолет. Мисля, че имам нещо, което може да проработи. Доста съм изкушен да направя нещо по въпроса.”

Коментарът беше кратък, но предизвика ентусиазиран отговор от тълпата, и това може да се тълкува като индикация, че Мъск може да направи нещо в тази насока. Ако все пак даде шанс на подобна идея, вероятно създателят на Tesla ще действа по установения вече в компаниите му ред на действие: започване с най-простото и най-полезно решение.

На един от въпросите, Мъск коментира: „Ако се опитваш да създадеш компания, е важно да ограничиш броя на чудесата в серии по малко. Искаш да започнеш с нещото, което е най-изпълнимо, и след това да се разрастваш от тази точка.”

Освен електрически самолети, друга възможна транспортна иновация, която Елон Мъск обмисля са тунелите. И става въпрос за много тунели, които ще превърнат земята под градовете в огромен 3-D лабиринт.

Каквото и да следва, знаем, че Елон Мъск умее да изненадва света със страхотни идеи, които имат потенциала да променят света. Нямаме търпение да станем свидетели на следващата страхотна иновация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *