Facebook добавя две нови функции в приложението за съобщения Messenger, чрез които груповите чатове би трябвало да станат по-функционални. Чат приложението сега ще позволява да реагирате на определени съобщения в общия чат или да тагнете отделни участници в разговора.

„Реакциите“ в Messenger ще работят подобно на тези в приложението Facebook. Чрез задържане на пръста върху дадено съобщение отгоре ще се показва списъкът с емоджита, от които да изберете – любов, wow, ядосан, тъжен, да и не. Потребителите ще могат да виждат в долния ъгъл на съобщението какви реакции са оставени на определени бележки и колко хора са реагирали. Използващите Messenger ще получават известие, когато член на чат стаята (chatroom) реагира на съобщение, което те са изпратили.

През септември миналата година Apple представи подобна функционалност в обновената версия на своето приложение iMessage. Тези, които използват услугата за съобщения на производителя на iPhone могат да задържат пръста си върху някое съобщение и да оставят реакция сърце, палец нагоре или надолу, удивителни знаци, въпросителна или „Ха ха“ символ.

Социалната мрежа Facebook пуска и втора функция, даваща възможност един потребител да тагне други участници в груповия чат, използвайки символа “@” преди да напише името им. Човекът, който бива споменат, ще получава специфично известие, но може да избере да изключи всякакви аларми. Подобни възможности се предлагат от години в други социални мрежи като Twitter, Slack, и основното приложение на Facebook.

Снимка: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *