Компанията за парични преводи TransferWise пусна нова услуга, която ще позволи на потребителите да правят международни парични преводи през чат приложението на Facebook.

Базираният в Лондон стартъп обяви, че е разработил „chatbot” за Facebook Messenger, или автоматична програма, която помага на потребителите да комуникират с бизнеси и да осъществяват различни задачи, включително онлайн поръчки. Chatbot-ът позволява на потребителите да изпращат пари на семейството и приятелите си в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Европа от Messenger.

Източник: TransferWise

TransferWise е създадена през 2011 година от естонците Таавет Хинрикус и Кристо Каарман, които искали да намерят начин да избегнат високите такси, които плащат при банкови преводи. Компанията е много популярна в Европа и се оценява на над $1 милиард. Сред известните й инвеститори са създателят на Virgin Group Ричард Брансън и съоснователите на PayPal  Макс Левчин и Питър Тийл.

Facebook вече позволява на потребителите в Съединените щати да изпращат  пари в страната, чрез приложението за съобщения на социалната мрежа, но няма подобна услуга за международни преводи.

TransferWise получи възможността да създаде новата си услуга, след като Facebook отвори Messenger за разработчици през април миналата година.

Chatbot-овете набират все по-голяма популярност, особено с развитието на изкуствения интелект. Бизнесите, включително и банките, се надяват, че могат да използват тези програми, за да намалят разходите си за обслужване на клиенти.

Чатботът на TransferWise засега е наличен само за Facebook Messenger, но ще може да бъде адаптиран за работа с други популярни чат услуги, коментират от компанията. Пускането на услугата влиза в сериозната конкуренция в сектора на мобилни разплащания и международни парични трансфери.

През януари филиалът на Alibaba Group Holding –  Ant Financial Services, обяви че ще придобие американската компания за парични преводи MoneyGram, а по-рано този месец PayPal Holdings обяви, че пуска в САЩ приложението за разплащане Venmo, съвместимо с чат услугата Slack.

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *