Facebook е готов с приложението Notify за новини в реално време, като се очаква то да бъде пуснато следващата седмица, съобщава Computerworld.com, позовавайки се на Financial Times. Социалната мрежа прави все по-сериозни опити да навлезе в бизнеса с разпространение на новинарско съдържание, като си партнира с различни медии. Новото приложение ще позволява на потребителите да се абонират за съдържание от избрани от тях медии. Notify ще позволява абонамент и само за избрани рубрики на дадена медия. Достъпът до съдържанието може да е безплатен или не, но това ще зависи от сайта на всяка медията. Notify ще изпраща известия, че има нови публикации в сайтовете или рубриките, които потребителя си е избрал, съобщи наскоро онлайн изданието The Awl.

Според Facebook това приложение и милионите потребители на социалната мрежа ще спомогнат за увеличаването на потребителите на медиите, с които се кооперира, а с това и на собствените приходи на компанията.

Апликацията ще поддържа съдържание от различни печатни, дигитални и телевизионни медии като Vogue, Mashable, CNN и the Washington Post. Notify до известна степен ще следва модела на Instant Article, което разчиташе на това, че през Facebook статиите и съдържанието се появяват по-бързо, отколкото на страниците на самите медии. Така медиите имаха избор или да продават реклами в собствените си по-малко посещавани сайтове, или да позволят на Facebook да им посредничи срещу 30% от прихода.

През юни Facebook обяви ръст на активните потребители на приложенията си с 23% до 1.3 милиарда.

Предлагайки още една допълнителна услуга, компании като Facebook, Twitter и Google си осигуряват по-голяма възможност, че потребителите няма да търсят алтернативен медиен канал, за да получат някаква информация, ако всичко е събрано на едно място. Apple влезе на този пазар, след като представи през септември приложението Apple News, а Google работи с повече от 30 издатели в инициатива Accelerated Mobile Pages.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *