Изглежда, че BlackBerry ще има незавидна съдба след края на 2016 година. Това предположение се базира на простичкия факт, че след като наскоро WhatsApp реши да „скъса” с екосистемата на BlackBerry (BB), то сега и Facebook напуска кораба.

Най-голямата социална мрежа в света и приложението и Messenger ще спрат да работят на операционната система на BlackBerry OS, вкл. BB10, до края на годината. В публикация в блога на сайта на компанията BlackBerry съобщи, че въпреки опитите им да разубедят Зукърбърг и компания, Facebook спира поддръжката на приложенията си за операционната система. Екипът дори започна Twitter кампания в опит да накара Facebook да преосмисли решението си.

Причината за масовото изоставяне на BlackBerry беше обяснена още, когато WhatsApp обяви решението си да напусне BB. Тогава те казаха, че платформите Android, iOS и Windows Phone са 99.5% от продажбите на смартфони и затова WhatsApp и компанията майка Facebook се фокусират върху развиване на приложенията си за тези платформи.

Какво остава за потребителите на опeрационната система BlackBerry? Имайки предвид популярността на Facebook, ще бъде много трудно на BB да ги задържи. Съвсем вероятно е много от потребителите просто да сменят платформата, а това не предвещава нищо добро за компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *