Частната социална мрежа за компании на Facebook вече е активна. След няколко години, прекарани в бета версия „Workplace“ вече е налична за фирми, организации с нестопанска цел и образователни институции.

Според съобщението на Facebook повече от 1 000 организации по света вече използват Workplace като най-много са от Индия, САЩ, Норвегия, Великобритания и Франция.

Очакванията на компанията, притежаваща най-популярната социална мрежа в света са, че функции като Messenger, Facebook Live и Groups ще станат незаменими и нужни за компаниите, и няма да бъдат просто дневно отклоняване на вниманието на служителите. Профилите в Workplace са напълно отделни от тези във Facebook, така че разговорите в чата би трябвало да са повече фокусирани върху работа.

Освен познатите във Facebook функции, Workplace има няколко корпоративни добавки като табло за анализи, единично влизане (single sign-on) и по-добра ИТ интеграция, което прави платформата по-подходяща за офиса.

Има и отделно приложение Work Chat за iOS и Android. Така служителите може да поддържат връзка и извън офиса.

Facebook пуска в действие и „Multi-Company Groups“, което позволява на служители от различни организации да работят заедно като използват личните си Facebook профили.

Новите компании имат безплатен тримесечен период на ползване. След това цената на услугата ще бъде $3 на месец за компании с по-малко от 1000 активни потребители. С увеличаване на броя на потребителите цената може да падне до $1 на месец за фирми с над 10 000 участници в платформата.

За организации с нестопанска цел и образователни институции Facebook Workplace е напълно безплатен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *