Базираната в Калифорния компания Faraday Future финализира първия си изцяло електрически концепт, пише Autocar. Моделът, който все още не е получил име, ще бъде представен на изложението за потребителска електроника Consumer Electronics Show през януари 2016. Серийният вариант на електромобила ще бъде представен 2017 г. и според замисъла на конструкторите ще се конкурира с Tesla Motor S.

Новият електрически автомобил ще бъде първият модел в историята на Faraday Future, която е базирана в Los Angeles. Цялата информация за колата се пази в тайна. Ако се съди по публикуваните тийзър изображения, дизайнът на електромобила ще прилича донякъде на BMW X6. Той ще бъде оборудван с нова батерия, която ще бъде с 15% по-мощна от своя аналог, с която е оборудвана Tesla. Според предварителните данни автономният пробег може да бъде повече от 480 км. Възможно е електромобилът да получи технология да автономно управление.

За Faraday  Future  е известно много малко. Собственикът на компанията е китайският милиардер Цзя Юетин. В компанията работят редица бивши инженери от Tesla, а върху дизайна на първия електрически автомобил е  работил Ричард Ким, който е участвал в създаването на BMW i3 и i8. До края на годината се очаква броят на служителите на фирмата да нарасне до 500 души.

Известно е, че и компанията BMW започна разработване конкурент на Tesla Model S. В моделната гама моделът ще се бъде позициониран между хечбека i3 и спортния автомобил i8. Според неофициални данни новият модел ще получи два мотора, съответно с мощност 225 и 135 к.с. Масата на електромобила ще бъде 1564 кг. Производството му може да започне през 2019 г.

Източник: www.ams.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *