Fiat представи официално серийната версия на модела 124 Spider автомобилното изложение в Лос Анджелис, САЩ. Кабриолетът използва базата на последната Mazda MX-5, но демонстрира напълно различни дизайн, настройки и двигател.

Докато екстериорът е напълно оригинален, интериорът е буквално зает от MX-5, като разликите се изчерпват с логото на волана (виж галерията). Дори инфо-развлекателната система при двата модела е една и съща, но тази при Fiat 124 Spider има различно име – Fiat Connect 7.0.

fiat 124 spider back

Формите на италианския кабриолет са вдъхновени от оригиналния Fiat 124 Sport Spider, произвеждан между 1966 и 1982 г. Дизайнът е класически, като са използвани предни и задни LED DRL светлини, оребрен преден капак, стопове с 3D дизайн и рамка на предното стъкло в сребрист цвят.

За двигател е избран 1.4 литра с турбо и 162 к.с. Максималният въртящ момент е 249 Нм, а за трансмисия е избрана 6-степенна механична и 6-степенна автоматична кутия. В окачването няма изненади и Fiat е запазил двойните триъгълни носачи отпред с многоточково отзад.

Към момента  липсва информация за динамичните характеристики.Италианската компания пази в тайна и цените на новия си модел. Те трябва да бъдат изнесени в близките месеци. Продажбите на Fiat 124 Spider стартират през 2016 г.

Един коментар за “Ретро полъх внасят дизайнерите в новия Fiat 124 Spider

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *