В края на миналата седмица официалният вносител на Fiat организира опознавателно пътуване с модела Tipo, за да отбележи завръщането му на българския пазар. Всеки, който е запознат с автомобилите Fiat, знае колко емблематичен е този автомобил за марката.

Новотo Tipo се позиционира в сегмента на бюджетните автомобили, но  неподправеният италиански дизайн определено го отличава от повечето коли в този клас. Моделът е проектиран в Италия от Centro Stile Fiat и сглобен в Турция и по-точно в един от най-големите центрове на Fiat Chrysler Automobiles в град Бурса.

В България Tipo ще се предлага с три основни и две специални за страната нива на оборудване, ще може да се избира между четири варианта по отношение на двигателите, компилирани с два вида трансмисии – автоматична( 6-степенна E.torQ) и механична ( 5 или 6 – степенна):

  • 1.4 16V Fire – 95 к.с. – Бензин;
  • 1.6 16V E.torQ – 110 к.с. – Бензин;
  • 1.3 MultiJet II – 95 к.с. – Дизел;
  • 1.6 Multijet II – 120 к.с. – Дизел.

DSC_0346

След първия ми досег с италианския седан останах с впечатление, че колата демонстрира добро поведение на пътя, включително задоволителна стабилност при взимане на завои, приятен интериорен комфорт и добра шумоизолация.

Цената на Tipo стартира от 22 900 лева за базов вариант на оборудване и 1.4 16V и 95 к.с. – бензинов двигател.  За любителите на дизела най-достъпният дизелов модел стартира от 26 900 лева.

Съвсем скоро ще направим тест-драйв на Fiat Tipo, за да можем да предоставим по-обстойно мнение за модела.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *