For Honor, представена на тазгодишния Gamescom, разкри 12 различни героя и 5 режима мултиплейър, в които геймърите ще могат да се впуснат, когато играта бъде пусната на 14 февруари. Дали ще бъде любов от първа игра, тепърва предстои да разберем. Разработващият екип от Ubisoft е създал за всеки по нещо – масови битки, дуели и много други.

Всяка от трите фракции на For Honor – Knights (Рицари), Vikings (Викинги) и Samurai (Самураи) – има по 4 типа елитни шампиони, способни да се включат в битка и да променят наклона на везните: Vanguards, Assassins, Heavies и Hybrids.

Всеки от тях идва с отличителни предимства, оръжия и боен стил. Vanguards например включват Warden Knights. Те са балансирани бойци с добра защита и способности за атака. Assassins са бързи и правят бързи атаки, като доминират при дуелите, но не са много добри при отбраната. Heavies са бавни, добре защитени и мощни. Това ги прави идеалния избор, когато има битка с вражески войници на бойното поле. Hybrids са с комбинирани характеристики от другите типове. Те създават уникални възможности за играчите, които разбират как да ги използват.

От ляво на дясно са Assassin, Vanguard, Heavy и Hybrid на всяка от фракциите, съответно на Knights, Vikings, Samurai:

Рицари
Рицари
Викинги
Викинги
Самураи
Самураи

Дори при отделните типове има много различия сред героите на всяка от фракциите. Например Kensei, който владее Nodachi и запълва слота Vanguard за Samurai, е малко по-бърз и благороден от тежкия еквивалент на фракцията Knight – облечения в стомана Warden.

Това, което е хубаво при тези разлики е, че няма ограничения при мултиплейър игра; Samurai, Vikings и Knights могат да се бият на една страна, и така може да играете с любимите си герои, независимо с кого сте в екип.

В допълнение, всички бойци може да бъдат персонализирани детайлно като играчите може да избират всичко, от техния пол до оръжията им. Персонализацията е фактор при прогреса на героя (отделна за всеки).

Както посочихме, налични са 5 мултиплейър режима. Основният е Dominion: битка 4 срещу 4, в която играчът ще трябва да контролира ключови точки и да отблъсква опонентите си. Общуването и груповата работа са много важни тук. Веднъж щом отбор контролира трите ключови точки, играта навлиза в „breaking” фаза, в която губещият отбор спира да се възстановява. Ако водещият отбор успее да елиминира всички четири противника преди те да претендират за точка, печели рунда.

Резимът Brawl е 2-ма срещу 2-ма играчи, който се печели, когато бъдат убити опонентите. Режим Duel пък изправя двама един срещу другв игра без разсейване и бърза смърт.

Skirmish отново изправя екипи 4 срещу 4, при който се печелят точки с всяко убийство. И накрая Elimination режим 4 срещу 4, при който никой от играчите не се възстановява и последният останал печели рунда за екипа си.

Ако нямате търпение да пробвате играта For Honor по-рано, може да се регистрирате на сайта и www.forhonorgame.com за шанс да се включите в Closed Alpha от 15 до 18 септември на Xbox One, PS4 и PC.

Още за играта For Honor  четете тук.

Новини от Gamescom четете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *