Форд ще стане първият производител, който ще внедри най-популярната сред дисплеите на мобилни  телефони технологии Gorilla Glass. Върховият модел на марката GT модел 2017 ще има предно стъкло от хибридна версия на Gorilla Glass.

Технологията на Corning ще направи скока в автомобилната индустрия с 30% по-лека сплав и с до 50% по-тънка от конвенционалните авто стъкла. Освен за предният прозорец, стъклото ще се ползва и за покриване на задно разположения двигател. В сравнение с днешните автомобилни стъкла,  Gorilla Glass хибрида ще има или равна, или по-голяма сила, но със значително намалено тегло и дебелина.

В същото време то ще бъде по-здраво, благодарение на уникално химично заздравяване и третиране, което ще намали замърсителите. Стъклото вече е тествано в тежки полеви условия, като е успяло да премине и тестове на силен вятър и преобръщане.

С цел допълнително намаляване на теглото, суперколата ще използва комбинация от Gorilla Glass и други материали за преградата между водача и двигателя вътре в купето.

От Форд намекват, че въпросната технология ще достигне и до по-достъпни модели на марката след като бъде въведена първо в струващия $400 000 GT.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *