Ford ще предложи на европейския пазар нов влекач тази есен. Промоционалната кампания на камиона вече започна, докато премиерата ще се състои на Международния автосалон за търговски превозни средства в Хановер от 20 до 27 септември.

Много малко подробности се знаят за влекача, но наскоро компанията производител пусна официално видео, обявяващо премиерата.

Работата по новия модел започна още през 2013. Това, на което наблягат създателите му, е мощността, която ще бъде 500 конски сили. Влекачът ще е оборудван с 12.7-литров Ford Ecotorq двигател, който се смята за по-икономичен от предлаганата в предишния Cargo модел версия. Ford обявиха също, че до 2020 година ще пуснат и своя собствена скоростна кутия.

Новият камион ще бъде наличен за продажба от следващата година, като целевият му пазар ще е Европа.

Целта на Ford е да разшири присъствието си в Европа. През миналата година камионите и се продаваха в 29 държави, а до края на 2018-а целта е мрежата да достигне 42 страни, повечето от които от Източна Европа. Компанията очаква през 2020 година 50% от продажбите и да идват от европейския пазар.

Снимка: Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *