Възродената като производител на достъпни автомобили японска марка Datsun разкри концептуален кросовър с името GO-Cross, който може да се появи в серийно производство до 2 години. Презентацията на кросовъра се състоя в щаб-квартирата на компанията-майка Nissan в Йокохама. Това е вторият концептуален всъдеход на възродената марка, която през февруари миналата година показа прототипа redi-GO. Месец след това стартираха първите продажби на модели на Datsun, които на този етап се предлагат в Индия и Русия.

The Datsun GO-cross Concept showcases the brand's vision for possible expansion of the Datsun GO/GO+ family in high growth markets. The concept investigates the market potential of a cross-over with spirit and a sense of adventure. It's a car that fully handles the day-to-day routine yet still has plenty left for holidays or weekend fun.
Datsun GO-cross Concept

„Завършихме успешно първия етап от нашето завръщане и се гордеем, че вече над 100 000 души са собственици на автомобили Datsun”, коментира шефът на марката Винсънт Кобе. Той допълни, че преди кросовъра компанията ще пусне на пазара напълно различен модел, който ще бъде изграден на платформата CMF-A на концерна Renault-Nissan.

Datsun-GO-cross-Concept-4

На свой ред GO-Cross използва архитектурата на хечбека GO и минивана GO+, които са построени на базата на Nissan Micra. В Русия Datsun предлага други два модела – седан on-DO и хечбек mi-DO, които са оборудвани с бензинови мотори с обем 1,6 литра, развиващи 82 и 87 к.с. В основата на тези два модела е Lada Kalina.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *