Ген. Румен Радев, който в сряда беше издигнат като официална кандидатура на БСП за президентските избори, получи подкрепата и на партия АБВ.

„Решението е той да бъде кандидат от широка коалиция на леви, патриотични и центристки сили,“ каза лидерът на АБВ Георги Първанов след заседанието на Националния съвет на партията.

„Генерал Радев е убедителна кандидатура като професионалист, като гражданин, като голям български патриот, като човек. С други думи – печеливша кандидатура. Това е една кандидатура равно отдалечена и равно приближена, кандидатура на една коалиция, която е равностойна от много силни партии, доказали че могат да правят добре избори. Генерал Радев е кандидатура, която може да обедини не само нас, но и голяма част от българското общество,“ заяви по-рано лидерът на АБВ.

„В края на краищата целта е да работим всички за България. Аз се целя във всички българи, които мислят за България. Една България здраво стъпила на националните си интереси, лоялен член на НАТО и ЕС, със самостоятелна и активна външна политика“, посочи от своя страна ген. Румен Радев.

Още новини на тема Президентски избори България 2016 може да прочетете тук.

Снимка: Председателят на БСП Корнелия Нинова и ген. Румен Радев; Източник: Сайтът на БСП

Източници: Пресцентър на ПП АБВ, БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *