Френската транспортна компания GEODIS пусна интернет портал, в който обединява дейностите си в пътния транспорт. Neptune, както е името на система, позволява в координация на транспортната активност в реално време, анализ на ключови индикатори, както и архивиране на документи. Новият уебсайт е разработен от френската компания, за да осигури повече прозрачност, бързина и лесно управление за всички работещи по веригата на доставките.

Neptune позволява на клиентите и превозвачите да управляват дейността си в една платформа и само с няколко клика: планиране на товари, планиране на ресурси, докладване за инциденти и проблеми, достъп до дигитализирани транспортни документи и други.

Порталът работи в рамките на Zenith, транспортната система за управление (TMS), която GEODIS разработва от 2003-а година и, към която вече има прикачено мобилно приложение – Zenmob, осигуряващо информация в реално време. Приложението е налично за Android и IOS платформи на 8 езика и се използва от 18 000 служители на компанията в Европа. С него значително се намалява нуждата от телефонни разговори за организиране на транспортни доставки.

От сайта Neptune клиентите на GEODIS имат достъп и до функционалност за отчитане – Scorecard. Тя може да бъде персонализирана напълно и да позволи на потребителят да анализира полезни за него индикатори и да следи за представянето на контролирани от компанията транспортни дейности.

За да се улеснят клиентите по отношение на всякакви законови задължения, на сайта са налични дигитализирани всички транспортни документи.

Снимка: GEODIS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *