Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна, съобщи зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Денят започва” по БНТ.

Цветанов заяви, че кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде обявена на по-късен етап. „Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Аз смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезидентската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решения, а от това, че искахме през всички тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно”, допълни той.

„Нашите структури в цялата страна, са готови и приемат решението на Изпълнителната комисия, което ще бъде окончателно, за да може действително да реализираме една успешна кампания, 11-та по ред и да запазим тази стабилност, която имаме днес”, каза още той.

Цветанов заяви, че кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент са добре разпознаваеми в Брюксел, Вашингтон и Москва и се ползват с добър авторитет. „Бъдещият президент не трябва, когато спечели изборите, да бъде разпознаваем с това, че зад него е застанала най-голямата политическа сила или тя го е издигнала. Трябва да го разглеждаме като бъдещия държавник и човек, който ще бъде и Главнокомандващ на Българската армия, но ще може да бъде медиатор на всички вътрешнополитически процеси в страната и да участва активно в международните дебати по последствията от Близкоизточния проблем.“

„ПП ГЕРБ се подготвя много сериозно и отговорно за тези предстоящи президентски избори, но фона на сложната международна политическа ситуация, конфликтите в Близкия Изток няма защо да влизаме толкова рано в предизборен период, след като има едномесечен законов срок, в който могат съответните кандидати да изложат своите платформи и да има един смислен политически дебат и срещи с избиратели в страната,“ каза Цветанов.

Още новини на тема Президентски избори България 2016 може да прочетете тук.

Снимка: Сайт на ПП ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *