Консултациите на парламентарно представените партии при президента приключиха със срещата на Румен Радев с представители на ГЕРБ. От партията са запознали държавния глава с преговорите за съставяне на кабинет.

„Надявам се, че ще реализирате доверието, което получихте от българските избиратели, в отговорно управление“, заяви президентът Радев и поздрави ГЕРБ за „модерния подход, който избрахте при съставяне на коалиция.“

Днес стана ясно и, че държавният глава ще връчи мандата за съставяне на правителство ГЕРБ на 27-и април, четвъртък. Председателят на партията Бойко Борисов уточни, че 3-ти май е най-добра дата за обявяване имената на министрите.

„Длъжни сме да направим правителство,“ заяви той. По думите му стабилността на бъдещия кабинет ще зависи в голяма степен и от добрия диалог с президентската институция.

Постигането на консенсус е ключово за успешно постигане на важни цели като българското председателство на Съвета на ЕС, въпроси от националната сигурност и интересите на страната.

Бойко Борисов заяви, че с държавния глава са обсъдили Закона за концесиите, за вероизповеданията, бойните машини и доходите, както и инвестициите и отделните проекти.

Лидерът на ГЕРБ отправи критики към опозицията в ляво. Според него, те продължават да говорят, след като са загубили изборите с фалшиви обещания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *