След поредния ден на преговори между ГЕРБ и Обединени патриоти двете политически групи са се договорили по спорния въпрос за пенсиите.

Постигнахме приемливо решение за пенсиите, сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори, заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция Обединени патриоти Валери Симеонов, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Доволни сме от това, защото сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори. В момента сме на външна политика, имаме доста работа още. Когато приключим с оформената стратегия, ще ви я предоставим. Това вероятно ще бъде до четвъртък живот и здраве. Ако трябва и повече ще се работи“, каза Симеонов.

„Днес постигнахме по една изключително важна тема пълно съгласие, това е темата за за пенсиите. Всички направихме взаимен компромис, водени от интереса „България над всички“, коментира Цветан Цветанов от ГЕРБ. Той допълни, че всичко ще бъде обявено, когато партиите са готови с цялостна управленска стратегия.

В понеделник ГЕРБ и Обединени патриоти успяха да се споразумеят за секторите „Сигурност“, „Енергетика“, „Спорт“ и „Туризъм“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *