Вицепремиерът Томислав Дончев е номинацията на ГЕРБ за нов социален министър.

Това потвърди председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов: „Бях натоварен със задачата все пак да направим някакви политически консултации с партиите, които формираме парламентарното мнозинство, как би се разглеждала евентуална номинация за социален министър на вицепремиера Томислав Дончев. Колегите дадоха изцяло подкрепата си за едно такова предложение. Разбира се, решаващата роля е на премиера, който трябва да направи съответното предложение в рамките на днешния ден, или ако се гледа другата седмица.”

Цветанов коментира, че все още не се знае дали Томислав Дончев ще приеме номинацията. Вицепремиерът по икономическите въпроси в момента е с премиера Бойко Борисов в Лондон и се очаква да се върнат късно вечерта в четвъртък.

От ДПС заявиха, че няма да подкрепят каквато и да било персонална промяна в този кабинет. Според тях формулата, заложена още в самото начало на създаването на кабинета, генерирала кризи вместо стабилност.

„При положение, че мнозинството всеки ден генерира кризи, няма как да се говори за стабилно управление. Политиките във всеки един от секторите са зависими от прищявките на едната или другата част от управляващото мнозинство и точно това създава дискомфорт в управлението и условия за кризи, каквато е последната“, каза Хасан Адемов пред журналисти.

„Томислав Дончев не е от изявените експерти в социалната политика, но това не означава, че той не може да бъде добър министър на труда и социалната политика, ако изгради добър екип“, допълни Адемов, който беше социален министър в кабинета на Пламен Орешарски.

Разговорите между ГЕРБ, Патриотичния фронт (ПФ) и Реформаторския блок (РБ), във връзка с ветото на президента Росен Плевнелиев върху част от промените в Изборния кодекс, продължават. Валери Симеонов от ПФ каза, че разговорите се водят около предлагането на нови промени.

Свързани новини:

Социалният министър Ивайло Калфин подаде оставка

Споменаване на “ГЕРБ ще номинира Томислав Дончев за социален министър” в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *