Министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер (на снимката) ще предложи пакет от мерки за сигурност в отговор на серията терористични нападения в страната през месец юли.

Част от мерките предвиждат забрана за носене на бурки, по-бързо депортиране на чуждестранни потенциални нападатели и престъпници. Ще бъде въведено и ново основание за депортиране – „заплаха за обществената сигурност“. Очаква се да бъде намален срока, в който мигрантите, на които е отказано убежище, трябва да напуснат страната.

Според германски медии, в законодателството, което се планира да бъде въведено преди парламентарните избори през 2017 година, е включено увеличаване на броя на полицаите и видео наблюдението по ЖП гари и летища, улесняване на освобождаване от спазване на лекарска тайна, ако пациентите планират криминални действия, както и затягане на правилата за получаване на двойно гражданство.

Повече детайли се очакват днес.

По-стриктните мерки идват, след като през месец юли в 5 отделни атаки в Германия 15 души бяха убити и десетки ранени . За две от атаките отговорност пое терористичната организация „Ислямска държава“. При останалите три, нападателите бяха кандидати за убежище в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *