Министърът на транспорта на Германия Александер Добринд е поискал Tesla да престане да рекламира функцията „Автопилот“ в електрическите си коли, тъй като това предполага, че шофьорите не трябва да следят пътната обстановка докато се возят, съобщава транспортното ведомство.

Говорител на министерството потвърди за Bild am Sonntag (BamS), че Федералният орган по автомобилен транспорт (KBA) е изпратил писмена молба до Tesla.

Според BamS, в писмото на KBA до американския автомобилен производител се казва: „С цел да се предотврати погрешно разбиране и необосновани очаквания от клиенти, настояваме терминът „Автопилот“ да не се използва в рекламата на системата.“

В петък KBA писа и до собствениците на автомобили Tesla като ги предупреди, че техните превозни средства не може да се движат без постоянно внимание към пътната обстановка от страна на шофьора.

Проблемите на Tesla с „автопилота“ са налице от месец май, когато шофьор на Model S, използващ системата, почина след сблъсък с камион във Флорида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *