По време на рутинна проверка на германската магистрала А24 немските власти хванаха полски шофьор на камион да шофира с манипулиран тахограф. Собственикът на камиона ще плати прескъпо за нарушението.

Миналият петък на магистралата А24, близо до Валслебен, пътните инспектори спрели за проверка камион от Полша. Когато свалили данните от тахографа, властите забелязали, че нещо не е наред, пише ежедневникът Märkische Allgemeine Zeitung.

Превозното средство било закарано да сервиз за по-детайлна инспекция. Проверката показала наличието на друго устройство, което смущава нормалната работа на тахографа. Шофьорът на камиона твърдял, че не е знае за манипулацията.

Полицията веднага предприела действия, като изискала 17.5 хиляди евро депозит от превозвача, а превозното средство било конфискувано, докато плащането бъде направено.Глобата за фирмата собственик на камиона ще бъде определена и издадена по-късно. Транспортната компания ще има време да измисли добро обяснение, с което да оправдае действията си. Това евентуално ще бъде от полза за намаляване на глобата.

Снимка: se5000.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *